CSONGRÁD-CSANÁDI CSÚCS

Egy személyautó vezetője a megengedett legnagyobb sebesség dupláját is meghaladó tempóval hajtott február 9-én Zsombó belterületén. A közlekedési rendőrök bemérték majd kiszűrték a gyorshajtót – olvasható a police.hu hírei között.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai sebességmérést végeztek 2021. február 9-én napközben, a Szegedi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Céljuk továbbra is a sebességhatárok betartásának ellenőrzése, a közlekedésbiztonság javítása, illetve a szabálytalankodók kiszűrése volt. Egy nap alatt hét olyan szabályszegőről készült képfelvétel, aki túllépte a megengedett sebességhatárt. Az egyik felvételen egy fehér kisteherautó hajtott 94 km/h sebességgel lakott területen belül, ám a napi és egyben helyi csúcstartó 50 helyett 119 km/órával hajtott Zsombó belterületén.

A szabálysértő sofőrökkel szemben a rendőrök összesen csaknem 400 ezer forint bírságot szabtak ki.

A gyorshajtás normál időjárási viszonyok között is veszélyt jelent a közlekedésben résztvevőkre. Téli útviszonyok között ez hatványozottan igaz, nem is beszélve napjaink kiemelten hideg és változatos körülményei között. A szél- és hóviharok, a mínuszok ész alattomosan megbúvó jegesedés megfelelő körültekintést igényel minden közlekedőtől.

k.z.t./fotó: police.hu