Újabb katalizátorgyűjtő bukott le

Az elrendelt kijárási tilalom alatt az éjszakák is csendesebbek, a legkisebb mozgás is feltűnik az éjszakában. Ez okozta a vesztét annak a 47 éves áporkai férfinak, akit még február 6-án hajnalban katalizátor beszerzése közben értek tetten. Lebukását egy taxisnak „köszönhette”, aki felkeltette a járőrök érdeklődését – olvasható a police.hu hírei között.

Még hátra volt néhány óra a szolgálatból, amikor 2021. február 6-án 3 óra 15 perckor a szigetszentmiklósi járőrpár rövid szünetre kért engedélyt. A halásztelki körzeti megbízotti irodánál leparkoltak a szolgálati kocsival, kiszállva egy közelben álló taxit vettek észre. A sofőr kérdésükre elmondta, utast hozott a településre és egy telefonhívás miatt nem indult még tovább. Iratai rendben voltak, ám a rendőrök nem visszafelé indultak, hanem úgy döntöttek, Dózer nevű szolgálati kutyájukkal inkább átfésülik a Rózsa utcai lakótelep környékét. Néhány méter megtétel után a kutya felélénkült és egy parkoló autó irányába kezdte húzni kollégáit. A sorban utolsóként álló kocsi mögül hirtelen feltűnt egy alak, aki annak ellenére indult tovább, hogy a járőrök megállásra szólították fel. Akkor torpant meg, amikor egy utcai lámpa fényénél megvilágosodva látta, két rendőr és egy kutya fut utána. A 47 éves áporkai férfi idegességében különböző magyarázatokkal hozakodott elő, mit keres éjnek évadján az utcán – mint az a ruházat átvizsgálásakor kiderült – egy késsel, anyacsavarokkal és zseblámpával a kabátzsebében. Míg az egyik járőr a férfit tartotta szemmel, társa visszament ahhoz az autóhoz, ami mögül előbújni látták. A kocsi mellett egy ezüstszínű tárgy hevert, avatott szemeknek egyértelmű volt, katalizátort szoktak ilyennel levágni. A férfit bilincselték, a helyszínre szemlebizottságot hívtak. A pihenőnek lőttek…

A férfi – elmondása szerint lerobbant – autóját a közelben parkolva meglelték. A járművet átvizsgálták, a bal első ülés mögött, egy pulóver takarásából egy katalizátor bukkant elő. A rendőrök kiderítették, nagy valószínűséggel egy nem sokkal korábban a II. Rákóczi Ferenc utcában álló autóról lophatták. Erős a gyanú, hogy az is a férfi számlájára írható.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a 47 éves áporkai férfi ellen, egyben vizsgálják, köthető-e személye a közelmúltban Pest megye területén elkövetett katalizátorlopásokhoz, ráadásul a kijárási korlátozás megszegése, valamint a nála talált kés miatt is szabálysértési feljelentést tettek.

k.z.t./fotó: police.hu