A drezdai Transparent Factory pénteken megkezdte a teljesen elektromos ID.3 sorozatgyártását.

Ez az ID.3 második gyártási helye, és már a negyedik helyszín a világon, amely a Modular Electric Drive Toolkit (MEB) alapján gyártott Volkswagen-modelleket gyártja. Ugyanakkor, a Volkswagen új fejezetet nyit a szászországi fővárosban: az elkövetkező években a korábbi „Center of Future Mobility” folyamatosan átalakul „Home of the ID.” -vá.

A központi cél: a Volkswagen németországi világítótornyaként, az ügyfeleknek, a látogatóknak és a vendégeknek az ID. család holisztikus élményét kínálva – a kezdeti tanácsadástól és tesztvezetéstől kezdve a gyárlátogatásokon, az ID.3 együtt történő építésén, és a modern eseményformátumokon át, az elektromos járművek átadásáig kíván működni. A stratégiai átrendeződés további fókuszában egy olyan kutatási és innovációs telephely fejlesztése áll, amely kísérleti jellegű innovatív projekteket hajt végre későbbi felhasználásra a Volkswagen nagy kapacitású telephelyein.

A Transparent Factory már a világ negyedik telephelye, amely a Modular Electric Drive Toolkit alapján Volkswagen elektromos autókat gyárt. Az első telephely, a zwickaui üzem indította meg a MEB gyártását. 2020 végén a kínai Antingban és Foshanban is megkezdték a MEB járművek gyártását. Ennek a négy üzemnek a maximális gyártási kapacitása évente több mint 900 000 jármű. A következő telephelyek Emdenben, Hannoverben és Chattanoogában (USA) szintén a MEB gyártására készülnek.

                                                                                                                 Forrás: vw-media.hu