Hat civil és két járőrutó, 62 feljelentés

Összehangolt közlekedésbiztonsági akciót tartottak 2021. január 29-én Siófok és vonzáskörzetében a megyei rendőr-főkapitányság járőrei. A hat civil és két kéklámpás ellenőrzésen 62 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök – adta hírül a police.hu.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. január 29-én Siófok és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték civil autókkal.

Az akció célja az agresszív, a sebességet túllépő járművezetők, a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból való kiszűrése volt. A rendőröknek többek között gyorshajtás, elsőbbségadási szabályok megsértése, előzési tilalom, kötelező haladási irány, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása, valamint vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil és két járőrautó segítette.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.

Kérik a közlekedésben résztvevőket, mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

k.z.t./fotó: police.hu