Kedves Taxisok Világa!

 Nagyon örvendtem, hogy újból láthatom az újságotok. Rengeteg segítséget, információt kaptunk korábban, és remélem fogunk ezután is kapni.

Meg is ragadnám a lehetőséget abban az ügyben, hogy az iparűzési adó bevallása, ami eddig volt megváltozott, és az eddigi helyett most valahol más módon kell megtenni más bevallási nyomtatványon.

Személyesen, és a kollégák nevében kérnénk ez ügyben a tájékoztatást.

Előre is köszönettel:

. Károly City 9.. taxi

 

A levelet köszönjük, igazán jól esett! A nevet és a taxiszámot mi csonkítottuk meg. A kérdésre természetesen Nagy Zoltán (oli) munkatársunk válaszol, ahogy ezt évtizedeken keresztül tette. Várjuk a kollégák kérdéseit, melyekre, ha tudunk, válaszolunk.

A szerk.  

 Változott a nyomtatvány!

Egy-két éve megszűnt az a zűrzavar az iparűzési adóbevallások terén, hogy ahány önkormányzat, annyiféle nyomtatvány. Készült egy egységes felület, az E-önkormányzat Portál, amelyen az adatmódosítások és bejelentések mellett a helyi iparűzési adót be lehetett vallani.

Szintén évek óta működött már a NAV általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) részeként erre a célra szolgáló felület.

2021 január elseje után már kizárólag ezen a NAV-os nyomtatványon lehet adatot szolgáltatni, az E-önkormányzat portálon már nem. A NAV-os nyomtatvány neve: 20HIPA, letölthető a nav.gov.hu oldalról.

                                                                                                                                              oli