Sajátos rendőri fogadtatás Újév hajnalán

 

Újév hajnalán a hazafelé igyekvő pityókás utas taxiba ült, majd közölte a címet. A sofőr előbb udvariasan megkérte, majd nyomatékosan felszólította, használjon maszkot. A kuncsaft trágár megjegyzések közepette indulásra szólította fel a fuvarozót. A meglepetés akkor érte, amikor az autó nem otthona előtt állt meg, hanem a rendőrkapitányság bejáratánál.

Viccesnek tűnt, de hamar komollyá vált 2021. január 1-én hajnalban a szituáció annak a kanadai férfinak, aki Victoria városában, a kijárási tilalom ellenére, kellően vidám hangulatban ült be a taxiba. Bemondta a címét, majd alkoholtól örömittasan poénkodott a sofőrrel, aki előbb udvariasan, majd nyomatékosan felszólította utasát, a szájvédő maszk kötelező használatára. Szó szót követett, de csak nem sikerül megegyezniük, mire a gépjárművezető elindult. A kuncsaft elégedetten vette tudomásul kérész életű sikerét.

A taxis menet közben rádión jelezte a hatóságoknak a történteket, majd pár pillanaton belül a kocsi lassított és a magáról, valamint a szabályokról megfeledkező férfinak már a rendőrök nyitottak ajtót.

A kijárási tilalom megszegése valamint a maszk használat viselésének megsértésért végül 690 kanadai dollárra (kb.200 ezer forint) bírságolták, ám mindezt csak azt követően hozták tudomására, hogy kijózanodásáig kapott egy priccset a fogdában – derül ki a helyi médiaügynökség rendőrségi híreiből.

Cash