Több százezres jutalmakkal csábítja a budapesti taxisofőröket az Uber, de egyedi ösztönzők és meghívásos akciók várnak a már aktív járművezetőkre is, a fuvarok után fizetett jutalék pedig egységesen 8 százalékra emelkedik.

 

Személyre szabott ösztönző programmal és több százezres bónuszokkal csábítja a budapesti taxisofőröket az Uber – ez derül ki abból az e-mailből, amelyet a cég jelenlegi sofőrjeinek küldött ki kedd reggel. Az üzenet szerint az egyedi ösztönzők minden járművezető számára elérhetőek lesznek, és a vezetési szokásokhoz igazodva kínálnak majd jutalmakat.

A résztvevők külön célkitűzést választhatnak a hétköznapokra és a hétvégékre, a jutalom akkor jár, ha az adott időszakon belül teljesítik az elvállalt fuvarszámot.

A jelenlegi sofőrállománynak emellett lehetősége nyílik új kollégák meghívására, amely számukra is jutalmat jelenthet, amennyiben az ő ajánlásukkal csatlakozó sofőrök 180 napon belül legalább 50 utat teljesítenek. A meghívásos rendszeren keresztül regisztrálók 350, a többi új sofőr pedig 250 ezer forintos jutalmat szerezhet, ha már az első héten teljesíti 50 első fuvarját, ha pedig erre az első héten túl, de 180 napon belül kerül sor, akkor ők is 100 ezer forintos jutalomra számíthatnak.

 

Véget ér ugyanakkor a sofőrök által fizetett jutalékokat érintő bevezető kampány. Eddig a szolgáltatás indulása előtt regisztráló sofőröknek egyáltalán nem kellett jutalékot fizetnie, míg a későbbi csatlakozók bevételeik 5 százalékát fizették meg az Ubernek. Ez az arány szeptember 17-től egységesen 8 százalékra emelkedik, igaz, a cég szerint ez további ösztönzőkkel csökkenthető lesz.

 

Az Uber idén februárban jelentette be, hogy 2016-os kivonulása után 8 évvel visszatér Budapestre. Az utazásszervező cég a Főtaxival partnerségben indította el magyarországi szolgáltatását, amely az engedély áprilisi megszerzését követően végül június 13án indult el. A cég a sofőrök mellett az utasokat is kedvezményekkel próbálta meggyőzni, eleinte 80, majd 50 százalékos akciót kínált a felhasználóknak.

Forrás: hvg.hu Kép: illusztráció