Újabb tervének fordított hátraarcot a Tesla, helyette azonban valami mással készül. Most az eddiginél is jobban az önvezetés kerülhet fókuszba.

 

Korábbi ígéretével ellentétben mégsem fog évente 20 millió autót gyártani a Tesla. Elon Musk, a cég vezérigazgatója az elmúlt években többször azt tűzte ki célul 2030-ra, hogy kétszer annyi autót szállítson le, mint a világ legnagyobb gyártója, a Toyota.

Reuters értesülései szerint a Tesla irányt váltott, így ahelyett, hogy egy új, legfeljebb 25 ezer dollárba, mostani árfolyamon 8,8 millió forintba kerülő modellt dobna piacra, inkább az önvezető technológiára helyezi a hangsúlyt. Tervei szerint az amerikai gyártó augusztus 8-án be is mutatja a robottaxiját.

Musk a napokban a párizsi Viva Technology konferencián egy videós bejelentkezésben úgy fogalmazott, hogy mind a vállalat robottaxija, mind pedig humanoid robotja, az Optimus „hihetetlenül mélyreható” lesz a Tesla számára. Az eseményen a márka olcsó autóit firtató kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni a milliárdos üzletember, aki a hírek szerint még április elején elvetette az ötletet.

 

Úgy tudni, a Tesla azt tervezi, hogy új modellek bevezetése helyett jelenlegi kínálatát tenné megfizethetőbbé. „Bár a vállalat azt ígéri, a jövőben megfizethetőbb modelleket vezet be, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy 25 ezer dollárba kerülő autókat kínál majd” – nyilatkozta Sandeep Roo, a Tesla-részvényes Leverage Shares vezető kutatója.

Forrás: vezess.hu kép: illusztráció