Az MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. 2024. áprilisában ütemezett útfelújítási munkákat kezdett az M4-es autóút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található csomóponti ágaiban.

 

A burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni. A kivitelezési munkák több ütemben zajlanak és előreláthatóan május közepéig tartanak. Egy-egy ütemben egyszerre csak egy csomóponti ág kerül lezárásra, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják.

A 4. ütem várhatóan április 22-én kezdődik és április 26-ig tart.

Ezalatt az időszak alatt csomópont nem kerül lezárásra, csak sávzárás várható: az M4 autóút feletti felüljárón a Budapest felől a repülőtérre vezető lehajtó ágon végeznek felújítási munkálatokat.

A repülőtér így az érintett héten minden irányból megközelíthető lesz, azonban a Budapest felől érkezők két sáv helyett csak egy sávon tudnak a légikikötő felé haladni.

 

Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Az újabb ütemek megkezdése előtt az MKIF Zrt. a továbbiakban is részletes tájékoztatást nyújt majd arról, hogy hol, milyen sávzárásra, terelésre kell számítani. Az aktuális információkat honlapjukon és Facebook oldalukon teszik közzé. A felújítással összefüggő forgalmi változásokról kapott információt a Budapest Airport saját felületein is megosztjuk.

Javasoljuk partnereinknek, hogy a következő hetek során a repülőtér megközelítése előtt tájékozódjanak a forgalmi helyzetről és induljanak el időben. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek.

Üdvözlettel:

Budapest Airport