Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29. (nagypéntek) reggeltől április 1. (húsvéthétfő) estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően autómentes környezetben használhatják a Margit híd és – az Erzsébet híd közelében – az Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt.

 

Folytatódik a népszerű rakpartnyitás-sorozat: a hosszú hétvégén a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók újra birtokukba vehetik a Pesti alsó rakpartot. Nagypéntektől húsvéthétfőig teljes szélességében megnyílik a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakasz.

A fővárosiak és az idelátogatók csendes, nyugodt, a gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. Ráadásul ismét kikerülnek a rakpartszakaszra a tavalyról jól ismert, népszerű, lazacszínű székek, amelyeket a kilátogatók kedvükre használhatnak megpihenésre.

A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

 

Így lehet megközelíteni a bejárható rakpartrészt

Az érintett rakpartszakaszra a csütörtökről péntekre virradó éjszakától kedd hajnalig

nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők.

A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

 

A mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy

  • az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni, a megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni;
  • az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot.

Forrás: bkk.hu