Még az engedélyre vár a visszatérő taxitársaság, de egyáltalán nem fog hasonlítani a régi önmagára.

 

Hiába tér vissza Budapestre az Uber, nem lesznek elérhetők azok az előnyök, amelyek a szolgáltatást igazán népszerűvé tették: nem lesz alacsonyabb a tarifa, és az autósok sem szállíthatnak utasokat csak azért, hogy kiegészítsék a fizetésüket – írja a Pénzcentrum.

Sem az Uber Taxi, sem az Uber Taxihoz tartozó személytaxi-szolgáltató nem kap felmentést a vonatkozó jogszabályok betartása alól” – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

Az Uber és a Főtaxi-csoport leányvállalataként működő F Mobilitás Kft. egyelőre a diszpécserszolgálati engedélykérelem benyújtásának fázisában jár, így, még csak tervben van a piacra lépése – mondta a portál megkeresésére Bittera Réka, az Uber magyarországi kapcsolattartója. Az engedély megérkezéséig csak annyit árult el, hogy az Uber appon keresztül csak az Uber személyszállítási szolgáltatásait lehet majd igénybe venni, és Uber Taxit csak az Uber appon keresztül lehet majd rendelni.

 

Bittera Réka megismételte: az Uber szolgáltatása teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek, ami az ártarifán is észrevehető lesz. Ebből arra lehet következtetni, hogy az Uber-sofőrök ugyanazon az áron fogják szállítani utasaikat, mint a taxisok, tehát az alapdíj 1100 forint, a kilométerdíj 440 forint, a percdíj 110 forint lesz.

Forrás: infostart.hu Kép: illusztráció