Néhány éven belül megszűnteti az autógyártást a spanyol eredetű, de a Volkswagen csoporthoz tartozó Seat. Azonban a vezérigazgatójuk megerősítette, még kiadnának egy új modellt. Mutatjuk, mire számíthatunk a szebb időket is megélt autómárkától.

 

Más gyártó modelljén alapulhat a Seat utolsó autója

Az ősszel röppent fel a hír, hogy néhány éven belül megszűntetheti az autógyártást a Volkswagen cégcsoportjához tartozó Seat. A spanyolországi eredetű márka a Cupra kiválása után gyakorlatilag elvesztette az irányvonalát. Onnantól nem ők gyártották a fiatalos, sportos autókat a cégcsaládon belül. Ráadásul a Cupra Európa egyik leggyorsabban fejlődő márkája lett. Igaz, az iparági pletykák szerint a Seat márkanév tovább élhet: robogók készülhetnek a név alatt a jövőben.

 

Mindezek ellenére a napokban felröppent a hír, hogy még kiadna egy autót a vállalat. A Seat-Cupra vezérigazgatója, Marcus Gossen az AutoCarnak megerősítette, a Seat öt éven belül piacra dobna egy megfizethető modellt.

Az új autóval kapcsolatban elárulta, nem biztos, hogy villanyautó lesz. Viszont, ha a VW megosztaná velük a tervezett, olcsó villanyautójának a technológiáját, azzal tudnának kezdeni valamit. A TotalCar szerint ez nem egy elképzelhetetlen forgatókönyv, hiszen például a VW Up! volt az alapja a Skoda Citygo-nak és Seat Mii-nek is.

Forrás: haszon.hu Kép: illusztráció