Tisztelt Metál Úr!

 

Kiírták véleményezésre a következő elektromos autó pályázat tervezetét.

Ez a tervezet a legutóbbi, 2021-es kiírással ellentétben már nem tartalmaz külön keretet és kedvezőbb feltételeket a taxisok részére, így az elérhető maximális támogatás mértéke is a felére csökkent miközben az új, taxinak megfelelő autók ára növekedett.

 

Tisztelettel kérem, mint a szakmánk legelismertebb képviselője lobbizzon a döntéshozóknál, hogy e pályázat keretein belül a taxisok, taxis egyéni vállalkozók kapjanak speciális, érdemben nagyobb támogatást.

A tervezetben 4 millió forint a legmagasabb igényelhető összeg autónként, ezt lenne praktikus 8-12 millióra emelni, hogy megérje elektromosra váltani.

További érvek lehetnek:

  1. a taxik sokat futnak városokban így az elektromosra cserélésük társadalmi hasznossága magasabb
  2. a kiírás hátrányosan megkülönbözteti a taxisokat miután a kötelező Casco többszörösébe kerül taxira
  3. csak a nagyobb, drágább autók felelnek meg a taxi törvényi követelményeinek, ezért is indokolt a nagyobb támogatási mérték.
  4. Támogatás nélkül vagy a tervezett támogatással nem éri meg elektromos autót venni taxinak.

 

December 18-ig lehet véleményezni a fenti felületen. Eddig rajtam kívül csak egy taxis szólt hozzá a véleményezési felületen.

Üdvözlettel

P.B.(Teljes név, cím a szerkesztőségben)

 

 

Tisztelt P. B. Úr!

 

Köszönöm a levelét.

A BKIK- val közösen javaslatot fogalmazunk meg a támogatás mértékének emelésére, erről az elmúlt napokban folytattunk is egyeztetéseket.

 

Remélem sikerül meggyőznünk a pályázat módosításáról vagy egy esetleges újabb és célzottan taxisoknak szóló támogatás előnyéről a szakminisztériumokat.

A javaslatainkat a www.taxisokvilaga.hu online magazinban közzétesszük.

Üdvözlettel

Metál Zoltán