A NAV szerda éjfélig meghosszabbította az szja-bevallás leadási határidejét

 

Szerda éjfélig tolta ki ismételt hosszabbítással a személyi jövedelemadó-bevallás (szja) és az 1+1 százalékos rendelkezés beadási határidejét az adóhatóság kedden – írta az MTI.

Az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatok benyújtási határideje – amelyet hétfőről először keddre módosítottak – most már május 24., vagyis szerda éjfél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint.

 

A NAV arról is rendelkezett, hogy a Központi Azonosítási Ügynök technikai hibája miatt május 23-án éjfélig szankciómentesen nyújtható be számos más nyomtatvány, amelyek beadási határideje május 22., azaz hétfő volt.

„Bízunk benne, hogy a meghosszabbított határidő minden érintettnek lehetőséget ad arra, hogy a bevallásait beadja, és valamennyi rendelkezni kívánó támogatni tudja az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot” – írták a közleményben. A NAV Infóvonala, a 1819-es hívószám kérdés esetén áll az ügyfelek rendelkezésére.

Forrás: telex.hu Kép: illusztráció