A Toyota múlt hónapban immáron második alkalommal szolgált az európai az Innovációs Tábor házigazdájaként, ahol középiskolás diákok igyekeznek továbbfejleszteni a Hidrogén Alapú Társadalom megoldásait.

 

A fenntartható társadalomhoz sokszínű és innovatív gondolkodásra van szükség. A Toyota Motor Europe a Girls STEM* the Future programot szociális partnereivel együtt működteti, hogy felkeltse a kíváncsiságot, és hosszú távú érdeklődést generáljon a STEM-mel kapcsolatos tanulmányok és karrier iránt az európai fiatalok generációjában.

A Toyota és partnere, a JA Europe október 18. és október 20. között ad otthont a Hidrogén Társadalom témájú 2. Innovációs Tábornak. Az esemény élő közvetítése mindenki számára nyitott lesz.

8 európai országból – Csehországból, Franciaországból, Norvégiából, Lengyelországból, Portugáliából, Spanyolországból, Törökországból és Ukrajnából – 10 csapat, 14-16 év közötti középiskolás diákjai mutatják majd be ötleteiket egy hidrogénalapú társadalom kialakítására.

A Toyota példaképei mentorként dolgoznak majd, hogy segítsenek a csapatoknak megküzdeni ezzel a kihívással. Meggyőződésünk, hogy ez egy nagyszerű módja annak, hogy bevonjuk őket, és nagyobb betekintést nyújtsunk abba, hogy az olyan vállalatok, mint a Toyota, hogyan összpontosítanak a fenntarthatósággal kapcsolatos problémák megoldására” – mondta Andrew Cullis, a Toyota Motor Europe fenntarthatósági és ESG részlegének vezetője.

A győztes csapatot innovatív megoldásaik és munkájuk alapján az Európai Bizottság, a UPS, a Europe Energy Effective Solutions AB és a Toyota Motor Europe tagjaiból álló zsűri választja ki.

Toyota CE