Akár 19 százalékkal is emelkedhet jövőre a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) azoknak az ügyfeleknek, akik saját biztosítójuknál maradnak – közölte a CLB biztosítási alkuszcég hétfőn az MTI-vel.

 

A közlemény szerint idén ismét emelkedtek a korábban alacsonyan tartott indexdíjak vagyis, az ügyfelek biztosítói által kalkulált jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítás összege.

A CLB portfóliójába tartozó gépjárműbiztosítások 70 százalékánál több mint 10 százalékkal – egyes szegmensekben akár 19 százalékkal – drágul jövőre a kgfb.

A közleményben kiemelték, hogy a novemberi váltás egyre kevesebb jármű tulajdonost érint, a többségnek az autó vásárlási dátumát megelőző 60 napban kell a kgfb megújításával – vagy a régi megtartásával – foglalkoznia.

A nagyobb online alkuszok mindenkit időben, már előre tájékoztatnak a várható díjalakulásról, de az index tarifát az évforduló előtt 50 nappal minden biztosítónak meg kell küldeni érintett ügyfeleinek – írták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az ügyfeleknek érdemes megvárniuk az értesítőt, majd kalkulálni és összevetni több biztosító ajánlatát, hogy meg tudják találni a legkedvezőbb ajánlatot.

MTI, kép: illusztráció