Gyorsabban halad a munka

 

A tervezettől eltérően rövidebb időre, csak augusztus 13-ra és 14-re, szombatra és vasárnapra zárják le ezen a héten a Fogarasi úti felüljárót, mert a szakemberek az elmúlt napokban gyorsabban tudtak haladni a felújítási munkálatokkal. A korlátozásra azért van szükség, mert a Budapest Közút felújítja a burkolatot az átkelőn. A lezárás érinti a közösségi közlekedési járatokat is.

Közúti közlekedési változások

A Fogarasi úti felüljárót teljes szélességében lezárják az említett napokra, kerülni a Füredi utca – Rákosi út, illetve a Mogyoródi út – Rákospalotai határút (Vezseny utca) útvonalon lehet.

Közösségi közlekedési változások

A korlátozás miatt az alábbi közösségi közlekedési változásokra kell számítani augusztus 13-án és 14-én (szombaton és vasárnap):

  • A 31-es busz egyik irányban sem érinti a Fogarasi út megállót, helyette a 174-es buszok Csertő utca megállójában állnak meg.
  • A 131-es és 231-es buszok a XVI. kerület felé nem érintik a Vezér utca, a Tihamér utca, a Fogarasi út és a Fischer István utca megállókat, viszont megállnak a Vezér utcánál a Csömör-busz megállójában, illetve a 174-es autóbuszok Csertő utcai megállójában. Az Örs vezér tere felé a buszok nem érintik a Fischer István utca, a Fogarasi út és a Tihamér utca megállókat, viszont megállnak a 174-es busz Csertő utcai megállóhelyén, illetve a Füredi utca 46. előtt létesített ideiglenes megállóhelyen.
  • A 144-es busz Rákosszentmihály felé nem érinti a Vezér utca, a Tihamér utca, a Fogarasi út, a Fischer István utca, a Rózsa utca a Rákosi út megállókat, ezek helyett a Vezér utcánál a Csömör-busz megállójában, a Csertő utcánál és a Rózsa utcánál a 174-es busz megállóiban, a Szent Korona utcai lakótelepnél és a Csömöri útnál pedig az ellenkező irányú megállóhelyeken lehet felszállni a buszra. Az Örs vezér tere felé a Rózsa utcánál és a Szent Korona utcai lakótelepnél és a Rákosi útnál az ellenkező irányú megállókban, a Csertő utcánál a 174-es buszok megállóhelyén lehet felszállni a buszokra. A Csömöri út, a Fischer István utca, a Fogarasi út és a Tihamér utca megállókat a járat nem érinti.
  • A 130-as busz Újpalota felé nem érinti a Vezér utca / Fogarasi út és a Fischer István utca megállókat, helyettük a Fogarasi útnál a 82-es trolibusz, a Csertő utcánál a 174-es busz megállóhelyén állnak meg a buszok. A Puskás Ferenc Stadion felé a Fischer István utcai megálló helyett a 174-es busz Csertő utcai megállójában állnak meg a buszok.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Forrás: BKK