Akkor is, ha teljes áron tankolunk

 

Egy nap csak egyszer lehet tankolni az autónkba, teljesen függetlenül attól, hogy milyen áron vételez valaki üzemanyagot a kútoszlopnál, derült ki a cég által küldött válaszokból, közölte szombat este az RTL Híradó híre alapján az index.hu .

A hírcsatorna eredetileg afelől szeretett volna érdeklődni, hogy valóban csak egyszer lehet-e hatósági áron tankolni egy nap, de kiderült, hogy teljes áron sem lehet többször.

Drasztikus változás lépett életbe a Mol benzinkútjain, amit a cég is elismert

Több tényezőre is felfigyeltek az autósok a legutóbbi bejelentések óta.

A mostani döntés azt jelenti, hogy nemcsak 480 forintért, hanem drágábban sem lehet üzemanyagot venni a Molnál napi egynél többször. A Független Benzinkutak Szövetsége azt állítja, képtelenség betartani ezt a szabályt a gyakorlatban.

Ha valaki tankolt és utána bemegy, bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol-kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot? – tette fel a kérdést Gépész László elnökségi tag.

A korlátozás célja, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenkinek jusson üzemanyag. A hatósági ár jogosultjait pedig nem a Mol, hanem jogszabályok határozzák meg – olvasható az olajtársaság közleményében, írja az RTL Híradó.

 

Lukoil is szigorít, a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft. arról tájékoztatott, hogy a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni.

Forrás: index.hu kép: illusztráció

Ahogy azt az ATV megtudta, az OMV is 50 literben korlázozta az egy tankoláskor betölthető üzemanyagot, a Shell pedig 80 ezer forintban maximálta a tankolásokat. Sok benzinkúton pedig elfogyott a benzin, vagy a gázolaj. No comment…

A szerk.