Csak ennyit lehet tankolni hatósági áron

 

Hatósági áron pénteken 11 órától már az OMV-kutakon is maximum 50 litert lehet tankolni a gépjárművekbe. A osztrák vállalat azután döntött így, hogy a Mol az intézkedést szintén bevezette – jelent meg az index.hu portálon is a hír.

Június 24-én péntek 11 órától kezdődően az OMV-kutakon is megváltozott a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyisége – közölte a társaság a Facebook-oldalán. Főszabály szerint az OMV töltőállomásokon is alkalmanként maximum 50 litert lehet tankolni gépjárműbe hatósági áron, míg kannába üzemanyag csak piaci áron vásárolható.

A osztrák vállalat lapunk megkeresésére írásban arról tájékoztatott:

A FOLYAMATOS TERMÉKELÉRHETŐSÉG BIZTOSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN VEZETTÉK BE A KORLÁTOZÁST A TÖLTŐÁLLOMÁSOKON.

A társaság azt követően jelentette be az intézkedést, hogy a Mol szintén 50 literben korlátozta a személyautók számára a hatósági áras tankolást.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a fenti intézkedés mára elkerülhetetlenné vált, lapunknak egészen pontosan úgy fogalmazott: olyan sok a hátráltató tényező, hogy korlátozás nélkül nem lehet biztosítani az ellátást. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője pedig azt mondta az Indexnek, hogy „egyre súlyosabb az üzemanyaghiány”.

Forrás: index.hu

 

Majd az index.hu – n jelent meg, hogy A Lukoilnál a kisnyomású kútoszlopokon maximum 20 liter, a nagy teljesítményű kútoszlopokon maximum 150 liter üzemanyag tankolható egy tranzakció alatt. Kannába, illetve egyéb külső edényzetbe kizárólag piaci áron vásárolható üzemanyag, egy tranzakció alatt maximum 10 liter – közölte a cég a Telex megkeresésére.

A benzinkutak lépését az indokolhatja, hogy nemrég kiderült: júliusban és augusztusban üzemanyaghiány várható Magyarországon. A dologban több tényező is közrejátszik: ezekben a hónapokban az aratás miatt a mezőgazdaság is a szokásosnál többet fogyaszt, miközben az OMV schwechati üzemében történt baleset okán kevesebb üzemanyag érkezik Magyarországra, illetve a Mol százhalombattai finomítójában is tűz ütött ki másfél hete.

Forrás: index.hu