Maradhatnak a mikrocégek a rezsicsökkentésben

 

A kormány továbbra is támogatja a mikrocégek energetikai költségeit – mondta a technológiai és ipari miniszter szombaton Felsőrajkon, a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron. Palkovics László kifejtette: a kis- és mikro vállalkozások a korábbi időszakban is fókuszban voltak, és ez a jövőben is így lesz – írta az MTI-re hivatkozva a 24.hu

A kormány intézkedései pozitív hatással lesznek a működésükre, a mikrocégek „benn maradnak a rezsicsökkentésben” és ebből tudnak majd profitálni.

 

Az intézkedés célja, hogy a kisvállalkozások tudjanak működni, és az üzleti modelljüket ne rongálja az energiaválság – fűzte hozzá. Jelenleg Európában Magyarországon a legalacsonyabb az áram, a gáz ára – mondta, és kitért arra is, hogy a következő négy évben az energetika, az iparfejlesztés mellett kiemelt szerepet kap az élelmiszeripar fejlesztése. Arányaiban a legtöbb forrás erre a területre jut.

Forrás: 24.hu

Bár még a konkrét jogszabály nem jelent meg, ez valószínűleg az otthonukba bejelentett vállalkozásoknak lesz majd jelentős segítség, így a taxisok többsége is talán fellélegezhet.