Cél a hidrogénellátás és a járművek iránti kereslet fejlesztése

 

Közös szándéknyilatkozatot írt alá a Toyota, az Air Liquide és a CaetanoBus a hidrogén mobilitás kibővítésére: a megegyezés célja, hogy szoros együttműködésben, együttes erővel hozzanak létre Európában olyan integrált ökoszisztémákat, ahol a hidrogénellátás és a járművek iránti kereslet is létrejön.

Toyota hidrogén ökoszisztéma

Az Air Liquide, a CaetanoBus és a Toyota Motor Europe közös szándéknyilatkozatot írt alá, hogy integrált hidrogén megoldásokat hozzanak létre. Ez magában foglalja az infrastruktúra és a járműflották fejlesztését, hogy felgyorsítsák a hidrogénes mobilitás térnyerését a kis- és nagyméretű haszongépjárművek területén egyaránt. A partneri megállapodás a három fél közös ambícióját tükrözi vissza, amelynek célja a szállítás karbonsemlegesítése, valamint a helyi, többcélú mobilitási hidrogénes ökoszisztémák létrejöttéknek felgyorsítása. A három vállalat saját, egymásét kiegészítő szakértelmével keres megoldást a hidrogénes mobilitás értékláncának minden szintjén, a megújuló vagy alacsony kibocsátású hidrogénelőállítástól kezdve a szállítási és tankolási infrastruktúrán át egészen a különböző járműszegmensekben történő hasznosításig. A középpontban a buszok, a kishaszongépjárművek és a személyautók lesznek, amelyekhez járulékos célként érkezik a nagyméretű haszongépjárművek kategóriája is.

Toyota Caetano hidrogén üzemanyagcellás busz

Az együttműködés lehetőségeinek feltérképezésével a hidrogénes mobilitás három nagy játékosa együttesen járul hozzá az új hidrogén ökoszisztémák kialakításához Európában, amely kulcsfontosságú a kereslet megteremtése szempontjából, valamint a hidrogénhez való hozzáférhetőség létrehozásához. Ez magában foglalja az infrastruktúrát és a töltőállomásokat, valamint az integrált járműkínálatot (lízing és karbantartás) a különböző ügyfelek, például taxivállalatok, flotta-üzemeltetők, helyi hatóságok és más szereplők számára. A különböző használati módok és projektek integrációjának a célja az, hogy a kereslet és a kínálat találkozásával olyan körforgást teremtsen, ahol a hidrogén felhasználása virágozhat. A kezdeményezés fontos előrelépést jelent a karbonsemlegesség felé vezető úton, amely folyamatosan az európai kormányok központi vágyaként lép fel és amelyben a hidrogén komoly szerepet játszhat.

Forrás/képek: Toyota CE