Összehangolt akció, közel kétszáz szabálysértő

 

 Mint korábban megírtuk, a rendőrség a tavaszi akciói során a lehető legtöbb helyen beveti a drónjait a hatékony ellenőrzés érdekében. Mint lejjebb olvasható, Somogy és Békés megyében zajlottak ezek a közlekedési razziák.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. április 28-án a Kaposvári és a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területének forgalmát ellenőrizték. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt.

Az ellenőrzés során az egyenruhások – többek között – a következő szabálysértésekre derítettek fényt: a sebességmérő műszerek az ellenőrzés során összesen 107 esetben regisztráltak sebességtúllépést, passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása miatt a rendőröknek 25 esetben kellett intézkedniük, vezetés közben kézben tartott mobiltelefonozás, az előzési- valamint elsőbbségadási szabályok megsértése miatt pedig 37 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

Az ellenőrzést húsz gépkocsi, öt sebességmérő berendezés és egy drón segítette.

 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedés biztonságának javítása érdekében a 42-es főúton összehangolt, közúti közlekedési ellenőrzést hajtottak végre 2022. április 28-án.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drónok biztonságos távolságból és helyzetből készítették a videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök elsőbbségi szabályok megsértése, biztonsági öv használatának elmulasztása, mobiltelefon-használat, valamint  szabálytalan előzés miatt intézkedtek járművezetőkkel – olvashatók a rendőrség hírei között.

k.z.t./fotó: rendőrség