Piros volt a legnépszerűbb szín

 

Hajdú-Bihar megyei rendőrök legutóbbi közlekedésbiztonsági akciójukban az ittas vezetés, a tilos jelzésen történő áthaladás, az előzési tilalom volt célkeresztben – írja a police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedés biztonságának javítása érdekében a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekbe kezdtek, amely eredményeként 2022. március 16-án Debrecen lakótelepeit, a 4-es, valamint a 471-es számú főutakat ellenőrizték. Ezúttal az ittas vezetés, a tilos jelzésen történő áthaladás, az előzési tilalom volt célkeresztben.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások most már nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drónok biztonságos távolságból és helyzetből készítették a videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

 

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök összesen két ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, 19 esetben jártak el tilos jelzésen áthaladás miatt, két esetben sebességtúllépés, míg ugyancsak két esetben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt indítottak eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez ehhez hasonló forgalom-ellenőrzéseket.

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megszegve vezetnek! – olvasható a rendőrség oldalán.

k.z.t./fotó: rendőrség