Cél a belvárosi forgalom csökkentése

 

Kerülje el a torlódásokat, váltson közösségi közlekedésre! A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) partnerei P+R+S szolgáltatásával a bevásárlóközpontokban parkolhat, míg ügyet intéz, dolgozik vagy bevásárol, és a torlódásokat elkerülve juthat el úti céljához – írja közleményében a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) annak érdekében, hogy a főváros központjába irányuló forgalmat és a belvárosban várakozó autók számát csökkentse, együttműködést kínált több bevásárlóközpontnak, hogy parkolókapacitásukat P+R célra hasznosítsák a jövőben. A bevásárlóközpontok ajánlatai között megtalálhatók a rövid és hosszú távú bérletek, amelyekkel a fővárosban közlekedők náluk parkolhatnak, miközben ügyeiket intézik a belvárosban, vagy akár a napi munkába járást megelőzően, illetve azt követően bevásárolnak.

A P+R+S szolgáltatással és a közösségi közlekedést használva, a tervezett időben, a belvárosi torlódásokat elkerülve mindenki eljuthat az úti céljához. Ha valaki fél attól, hogy nem talál majd parkolóhelyet, vagy szívesen letenné az autót, de a P+R parkolók már kora reggel megtelnek, ha az intézni valója vagy a munkája végeztével még bevásárolna, vagy egyszerűen csak környezettudatos és költséghatékony megoldást keres a mindennapokban, a bevásárlóközpontok parkolói nagyszerű megoldást jelenthetnek.

A BKK együttműködő partnerei:

  • KÖKI Terminál Bevásárlóközpont
  • Shopmark Üzletközpont
  • Savoya Park
  • Campona

További részletek a bkk.hu oldalon találhatók – tájékoztat a kiadott anyag.

Cash/fotó: BKK