Csend, rend, fegyelem az egész vonalon

 

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A mostani akció a legutóbbihoz hasonlóan ismét az 1-es villamosvonalon zajlott, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban – írja közleményében a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal 2022. február 17-én ellenőrizték az 1-es villamost, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét.

Az akció során ezúttal nem volt szükség intézkedésre a járaton, az egyik megállóban ugyanakkor a rendőrök egy emberrel szemben köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki. A villamosvonal közelében két körözött embert fogtak el, egyet szeméremsértő viselkedés miatt, egyet pedig koldulás szabálysértés miatt előállítottak.

Egy ember ellen szabálysértési feljelentést tettek, mert közterületen alkoholt fogyasztott, ezen kívül még kilenc esetben alkalmaztak helyszíni bírságot szabálytalan gyalogosokkal szemben, valamint közterületi alkoholfogyasztás és köztisztasági szabálysértés miatt.

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

 

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban – olvasható a közleményben.

Cash/fotó: BRFK