Negyvennégy intézkedés

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésének keretében ismét koncentráltan ellenőrizték az egyenruhások a buszsávok forgalmát a fővárosban. Ezúttal 44 szabálytalansággal találkoztak egy körözött embert pedig elfogtak – írja a police.hu.

Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ 2022. február 10-én ismét kiemelten ellenőrizte a budapesti buszsávok használatát.

Az akció során a rendőrök kitoloncolási határozat alapján egy körözött embert elfogtak, nyolc esetben tettek szabálysértési feljelentést, autóbusz forgalmi sáv jogosulatlan használata, forgalomból kivont járművel történő közlekedés, engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések miatt, egy főt pedig figyelmeztettek. Az akció során 31 esetben helyszíni bírságot, 4 esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

 

A BRFK és a BKK továbbra is prioritásként kezelik a jogosulatlan buszsávhasználat rendszeres ellenőrzését, hogy megszüntessék a közösségi közlekedés akadályozását, és biztosítsák a buszok zavartalan haladását. Ezért bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre – olvasható a közleményben.

k.z.t./fotó: rendőrség