Négy embert állítottak elő

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) stratégiai partnersége keretében a közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal, 2022. január 18-án a 41-es villamost, megállóhelyeit és azok környékét ellenőrizték – írja közleményében a BKK.

Az egyenruhások az egész napos akció alatt közterületi alkoholfogyasztás és közlekedési szabálysértés miatt három esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Ezen felül négy embert fogtak el és állítottak elő: három ellen körözés volt kiadva, míg egy férfit lopás és rongálás közben értek tetten. Utóbbi jegyautomatákat rugdosott, majd az egyikből pénzt próbált kiszedni.​

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak – olvasható a szolgáltató honlapján.

Cash/fotó: BKK