Közel félórát vertek a társakra

 

A TOYOTA GAZOO Racing színeiben a GR DKR Hilux T1+ versenyautóval Nasser Al-Attiyah-Mathieu Baumel páros gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva  megnyerte a 2022-es Dakart – adja hírül a Toyota News.

A TOYOTA GAZOO Racing versenyzője, Nasser Al-Attiyah és navigátora, Mathieu Baumel teljes biztonságban teljesítették GR DKR Hilux T1+ versenyautójukkal a 2022-es Dakar-rali utolsó szakaszát, és összetettben 27 perc 46 másodperccel megnyerték a versenyt. Ez a katari pilóta második győzelme a csapat színeiben.

Nasser és Mathieu megnyerte a 2022-es Dakar prológját január 1-jén, majd az összesített elsőség felé vezető úton további két szakaszgyőzelmet tudtak besöpörni. Ez a győzelem nagy jelentőséggel bír Nasser számára, hiszen azóta reménykedett egy újabb diadalban, amióta a Dakar 2020-ban először az arab világba, Szaúd-Arábiába költözött, ahol 2022-ben 4261 kilométernyi mért szakaszt kellett megtenniük a csapatoknak.

Az, hogy egy új modell képes megnyerni a versenyt, kétségtelen bizonyíték arra, hogy a csapat képes folyamatosan magasabbra helyezni a lécet, feszegetni a határokat, és egyre jobb autókat készíteni.

Glyn Hall, csapatvezető a következőket nyilatkozta:

„Micsoda csodálatos győzelem ez Nasser és Mathieu, valamint az egész csapat számára! Eljutni a Dakarra és rögtön megnyerni azt az új GR DKR Hilux T1+ versenyautóval egészen lenyűgöző dolog. Ezt a győzelmet Dr. Johan van Zyl emlékének szeretném ajánlani, aki hosszú éveken át a TOYOTA GAZOO Racing Dakar projektjének látnoki képességekkel megáldott vezetője és következetes támogatója volt. Rendkívül büszkék vagyunk arra, amit idén elértünk, és tudom, hogy a doki is az lett volna.”

Nasser Al-Attiyah versenypilóta, imigyen fogalmazott:

„Csodálatos érzés megnyerni a Dakart! Már az elejétől fogva vezettünk, és az egész verseny alatt sikerült kontrollálnunk a tempót, aminek köszönhetően elképesztő győzelmet tudtunk aratni. Szeretném megköszönni a TOYOTA GAZOO Racingnek és minden szponzorunknak a támogatást. Szeretnék köszönetet mondani csapatfőnökünknek és műszaki vezetőnknek, Glyn Hallnak is, hogy megépítette ezt a fantasztikus, új Hilux T1+ versenyautót. Csodálatos Dakar volt az idei, és rendkívül boldog vagyok!”

A Toyota második Dakar győzelmét a vállalat világszintű elnöke – a maga is versenypilóta – Akio Toyoda is kommentálta.

„A Toyota csapatának, amelyik megküzdött a 2022-es Dakar Rally kihívásaival:
Nagyon köszönjük ezt a 14 napot, amelynek során 8000 kilométeres utat tettetek meg a világ legkeményebbnek tartott versenyén. Megkönnyebbültem, amikor biztossá vált, hogy mindannyian épségben megúsztátok.

Mindenkinek rendkívül hálás vagyok autóink erős teljesítményéért: a Hilux, a Land Cruiser és a Hino is kiváló teljesítményt nyújtott…“ – majd a csapat tagjaihoz küldött személyes üzeneteket.

A Toyota további csapatai is sikeresen célbaértek, bizonyítva ezzel is a márka megbízhatóságát, emelve a cég imaget – olvasható a kiadott sajtóanyagban.

Cash/fotó: Toyota News