79 benzinkút cserélt gazdát

 

 A MOL megállapodást írt alá a Normbenz Magyarország Kft. megvásárlásáról, amely 79 töltőállomást üzemeltet Magyarországon Lukoil márkanév alatt – tudatja közleményében a cég.

A bejelentett megállapodás egy 2021 márciusában lebonyolított akvizíció folytatása, amelynek során a Slovnaft, a MOL-csoport szlovák leányvállalata vásárolta meg a Normbenz Slovakia s.r.o. 100%-os tulajdonrészét és 16 Lukoil márkanév alatt működő szlovákiai töltőállomást.

„Ez az akvizíció több szempontból is fontos számunkra. Egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy több országban is optimalizáljuk az operációnkat, másrészt tovább erősíti regionális pozícióinkat és támogatja hosszútávú vállalati stratégiánk végrehajtását is, amelyben kiemelt szerepet szánunk a Fogyasztói Szolgáltatások üzletágnak” – mondta Ratatics Péter, a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója.

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Mintegy 468 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában – olvasható a tájékoztatóban.

Cash/fotó: Google