Büntetőfékezés a kiváltó ok

 

Szombat délután az M1-M7 közös bevezetőjén a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája előtt büntetőfékezett egy kis furgon, melynek következtében három autó is balesetezett. A felvételeken jól látszik, mennyire balesetveszélyesek az ilyen esetek, ezért is kéri a közútkezelő az autósokat, hogy soha, semmilyen helyzetben ne cselekedjenek hasonló módon a többi közlekedővel szemben – olvasható a szolgáltató honlapján.

A büntetőfékező kisteherautó – lelépett a helyszínről, talán keresik, vagy nem?

A Magyar Közút felvételén jól látszik, hogy az M1-M7 bevezetőjénél a távolból érkezik egy szürke kisfurgon, ami először kivág egy nála lassabban jármű mögül, majd gyorsan bevág elé és állóra fékez. Ezért a mögötte lévő autósoknak is hirtelen meg kell állni, többeknek sikerül, de az egyik autós hiába fékez és próbál elmanőverezni, nem tudja elkerülni az ütközést és több autónak is nekicsapódik.

Ők még ki tudták kerülni az álló autókat

(A baleset okozója, a büntetőfékező furgon a felvételen is jól látható módon, azonnal tovább áll. Valószínűleg rájött, mit okozott. Sajnos arról jelenleg nincs hír, hogy keresnék, vagy elfogták volna. Kár.) A rendőrség és a mentők szakemberein kívül a Magyar Közút útellenőre is a helyszínre sietett, hogy terelést biztosítson a helyszínelés idejére.

A videón is jól látható, hogy mennyire balesetveszélyes és akár személyi sérüléssel járó esetek is történhetnek ilyen helyzetekből.

A Magyar Közút ezért határozottan kér valamennyi járművezetőt, hogy ne kövessék az ilyen autósok példáját, maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében.

A Magyar Közút kamerafelvételei elérhetőek a társaság hivatalos Instragram oldalán:

https://www.instagram.com/tv/CYnxuuUpdhA/?utm_medium=copy_link.

Forrás: Magyar Közút