SkyDrive a 2025-ös osakai világkiállításra készül

 

A SkyDrive az első repülőautógyár, amely biztonsági tanúsítványt kapott Japánban. Ezt kihasználva a Toyota már el is készítette első repülő autóját SD-03 néven, ám a 2025-ös osakai világkiállításra már az SD-05 típusú taxiját kívánja szolgálatba állítani – írja közleményében a gyártó.

SkyDrive, a tokiói székhelyű startup eVTOL repülőgépfejlesztő, bemutatta az ultrakönnyű kompakt repülő autóját, az SD-03-t a Consumer Electronics Show-n (CES).

Ez az első alkalom, hogy a vállalat Japánon kívül szemléltette technológiáját, amely a cég globális ambícióinak szimbóluma, amelynek célja, hogy 2025-re elindítsa a repülő taxi szolgáltatást.

„A SkyDrive repülő autóját úgy tervezték, hogy függőlegesen felszálljon és landoljon kiváló stabilitással, és ez a kibocsátásmentes elektromos jármű lehetővé teszi a gyors és biztonságos háztól-házig történő szállítást bárhol, beleértve a sürgősségi mentést is” – áll a cég közleményében.

Ez nem puszta marketing. Tavaly novemberben arról szóltak a hírek, hogy az SD-03 volt az első repülőautó-modell, amely biztonsági tanúsítványt kapott a japán hatóságoktól. A cég akkor azt mondta: a tanúsítvány azt mutatja, hogy a „repülő autó kialakítása, szerkezete, szilárdsága és teljesítménye megfelel a szükséges biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek”.

 

A SkyDrive legutóbbi sajtóközleményében felfedi, a következő modellje, az SD-05 fejlesztés alatt áll, és a vállalat célja, hogy légitaxiként adja ki a 2025-ös oszakai világkiállításra – olvasható a tájékoztatóban.

Cash/fotó: SkyDrive