Véget ért a ROADPOL akció

 

Az egy hétig tartott ROADPOL országos akcióban a rendőrök több mint 22 ezer járművezetőt ellenőriztek, közülük 219 személy ellen indítottak eljárást – írja a police.hu.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának 2021. éves terve alapján került sor Magyarországon 2021. december 6-a és 12-e között a ROADPOL Alcohol & Drugs elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre, mely ezúttal kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

Az akcióban a rendőrök összesen 22 205 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 219 fő ellen indítottak eljárást ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés gyanúja miatt.

Sosem szabad figyelmen kívül hagyni:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!
  • Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség