A Budapest Közút Zrt. és Pesterzsébet önkormányzatának polgármestere megállapodást kötött a 2022-es évre, 6 taxiállomásra és 21 beállóhelyre.

 

A Budapest Közút Zrt. kérelmére, az önkormányzat tulajdonában lévő 6 helyen lévő közterület besorolású földrészletek 21 darab taxigépkocsi részére szükséges területének igénybevételét engedélyezem taxiállomások működtetése céljából a 2022. január 1. és 2022. december 31. közötti időszakra. – szól a megállapodás.

A területet a Budapest Közút Zrt. az önkormányzat 4/2021.(II. 25.) önkormányzati rendeletének 18 §(1) bekezdésének értelmében térítésmentesen használhatja.

Ugyanakkor a szerződés rögzíti, hogy a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a megállapodás időtartama alatt köteles a területet és annak környezetét folyamatosan tisztán és a rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban tartani. Továbbá az üzemeltetés, illetve a karbantartási munkák végzése során keletkezett hulladék elszállításáról gondoskodni és annak körzetében lévő zöldterületek, közművek hozzáférhetőségét biztosítani.

A hozzájárulás indoklásában szerepel többek között, hogy

…” A taxiállomások több éve üzemelnek, működésükkel kapcsolatban eddig lakossági panasz, észrevétel nem érkezett.”…

A 2021-es évre Pesterzsébeten engedélyezett taxiállomások:

Bp. XX. Baross utca 1. – 3 férőhely

Bp. XX. Baross utca – Határ út csomópont – 5 férőhely

Bp. XX. Baross utca 46. – 5 férőhely

Bp. XX. Topánka utca (Az Erzsébet Áruház mögött) – 2 férőhely

Bp. XX. Kossuth Lajos utca 95. – 3 férőhely

Bp. XX. Határ út – Lajtha László u. csomópont – 3 férőhely

Eddig a hír. Jó lenne, ha 2021-ben ismét minden kerület hozzájárulna saját területén a taxiállomások működtetéséhez. Ez ugyanis egyre több kerületben kikerült a prioritások közül

A szerk.