Talpfát, sínt és kavicságyat cseréltek

 

Véget ér a pályakarbantartás a Széll Kálmán tér és a Széchenyi-hegy között, november 20-tól, szombattól ismét közlekedik a fogaskerekű – tudatja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A fogaskerekű vonalán idén ősszel folytatódott az elmúlt években megkezdett vasúti pályafelújítás. Ennek során kicserélték a vasúti talpfákat, illetve megtörtént az ágyazatpótlás és a vágányszabályozás is. A fogaskerekű november 20-tól, szombattól ismét közlekedik a teljes vonalon.

A fogaskerekű október 4-e óta nem járt pályakarbantartás miatt. A Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusszal, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es autóbusszal, míg a vonal felső szakaszán, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni november 4-ig szombatig.

Az alsó szakaszon található Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyek a 60A és 60B járatokkal érhetők el. A 21-es, a 21A és a 212-es buszokon járművenként 1 db kerékpár szállítható, a 60-as, a 60A és a 60B pótlóbuszokon – a járművek adottságai miatt – nem lehet kerékpár szállítani.

Az ősz utolsó napjaira használatba vehető a fogaskerekű, s ha az időjárás előjelzésnek lehet hinni, akkor igazi kiránduló idő lesz, amelyhez jó eszköz lehet ez a tömegközlekedési eszköz – olvasható a kiadott tájékoztatóban.

Cash/fotó: BKK