160 kilométeres sebességtúllépés 800 euró

 

Nem kis felháborodást váltott ki a szlovák rendőrség Facebook oldalán közzétett traffipax felvétel, valamint az ezért kirótt bírság. Az eset Kassa és Eperjes között történt a D1-es autópályán.

Igencsak taposta a gázpedált a szlovák D1-es autópályán a rendőrség fotóján látható Porsche 911. A traffipax közel 300 km/órás tempónál fotózta le, így a hatóság az országban legmagasabb, 800 eurós büntetési tételt szabta ki. Ez átszámítva 280 ezer forint.

A fotót a rendőrség a közösségi oldalán osztotta meg, a kommentelők pedig jogosan háborodtak fel a csekély büntetésen. Szerintük a pénzbírság mellé a vezetéstől is el kellett volna tiltani a sofőrt.

Az autó egyébként egy Porsche 911 (991) GT3 RS modell, amelynek hátsó kerekeit egy hathengeres boxermotor hajtja, 500 lóerővel, 460 Nm nyomatékkal. A 0-100 km/órás sprintet 3,3 másodperc alatt tudja le. Végsebessége 310 km/óra, szóval még volt benne még egy kis tartalék is, amikor fotózott a traffipax. Nem mintha idehaza ne találkozhatnánk ilyen alacsonyan szálló légi céllal, csak még nem kapták lencsevégre.

2015-ben, amikor megjelent ez a Porsche, 60 millió forintot kértek el az alapmodellért, amelyben még nincs benne a Sport Chrono csomag vagy a kerámiafék – jegyzi meg a vezess.hu.

Cash/fotó: Facebook