Változik a Fehérvári úti villamosok közlekedése Újbuda-központnál

 

Változik a Fehérvári úti villamosok közlekedése szombattól Újbuda-központnál: a járatok augusztus 22-ig a vágányok felújítása miatt nem haladnak át a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek – áll a közleményben.

A felújítás miatt a 17-es villamos két szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és Újbuda-központ között, illetve Újbuda-központ és a Savoya Park között jár. A 41-es villamos szintén megosztva közlekedik: a Bécsi út/Vörösvári út és Újbuda-központ, illetve Újbuda-központ és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között.
A 47-es villamos rövidített útvonalon, Újbuda-központ és a Városház tér között közlekedik. Újbuda-központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtérről a belváros felé az 4-es metróval vagy a sűrűbben közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.

A rekonstrukció miatt nem jár majd a 48-as villamos, a Savoya Park a sűrűbben közlekedő 17-es villamossal érhető el. Nem közlekedik majd az 56A villamos sem, az 56-os villamos pedig módosított útvonalon, Hűvösvölgy és a Csóka utca között jár majd. A 61-es villamos pedig meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és Újbuda-központ között közlekedik.

Taxisok figyelem!

A munkák ideje alatt az autóval közlekedőknek csomóponti sávkorlátozásra kell számítaniuk a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, továbbá a felújítás ideje alatt az Október huszonharmadika utcáról nem lehet balra kanyarodni a Fehérvári útra – tudatta a BKK.

Cash/fotó: BKK