Nyolcvan gépjárművet ellenőriztek

 

A rendőrség fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést hajtott végre 2021. június 10-én az M3-as Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán. Nyolcvan gépjárművet ellenőriztek, 37 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, 10 alkalommal helyszínit és 3 feljelentés született – írja a police.hu.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságok bevonásával az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán 2021. június 10-én. A szabolcsi rendőrök a közlekedőket a Kálmánházi pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, a járművek műszaki állapotát és szolgálati kutyák segítségével a rakományt is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták. A gyorsforgalmi úton a dinamikusan, haladás közben elkövetett közlekedési szabályszegések megelőzése és megszakítása érdekében az ellenőrzés légi úton is zajlott. Rendőrségi helikopterről figyelték a forgalmat, és jogsértés esetén a földi egységeket tájékoztatták, akik kiszűrték a forgalomból a szabályszegést elkövető járművezetőt. A levegőből jellemzően az előzésre vonatkozó szabályok megszegését tapasztalták a rendőrök, amelyeket a legtöbb esetben tehergépkocsival közlekedő járművezetők követtek el.

Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, a Magyar Közút Nzrt. Úthálózatvédelmi Osztály, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A rendőrök összesen 80 gépjárművet ellenőriztek. Kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 10 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 3 járművezetővel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Közigazgatási bírságot 37 járművezetőnek szabtak ki, legtöbb esetben a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult – olvasható a magyar rendőrség honlapját.

 

k.z.t./fotó: police.hu