Vasárnapig meghosszabbították a határidőt

 

 

Meghosszabbították az Aquincumi híd vizsgálatáról szóló kérdőív kitöltési határidejét, amelyet így a hét végéig lehet még kitölteni. A tervezett hídról májusban indult társadalmi párbeszéd egy kérdőív formájában, melyben az érintettek elmondhatják a véleményüket a projektről.

Bár az Aquincumi híd megépítése régóta szerepel Budapest terveiben, nem gondolják, hogy egy terv, csak azért mert régi, feltétlenül jó is. Ezért elsőként leporolják a régi terveket és megvizsgálják, hogy a 40-50 éve elképzelt megoldások ma is érvényesek-e.

Fontos, hogy minél több érintett töltse ki a kérdőívet, hiszen annak eredményét megkapják a vizsgálatok végző tervezők is, így a visszajelzéseket már a munka legelejétől figyelembe tudják venni.

Minden nagyberuházás jár olykor konfliktusokkal. Csak akkor van esély mindenki számára elfogadható kompromisszumokat találni, ha már a legelején, a célok megfogalmazásakor is nyitottak vagyunk az emberek véleményére.

 

Az Árpád hídtól északra csak az M0-ás hídja van, ami pedig kevés, tehát szükség lenne egy új hídra

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) decemberben írt ki pályázatot az Aquincumi híd és kapcsolódó úthálózatának előzetes terveire, aminek az eredményét áprilisban közölték. A társadalmi párbeszéd ezt követően, májusban indulhatott el.

A 700 méter fesztávolságúra tervezett Aquincumi híd az újpesti vasúti összekötő hídtól északra helyezkedne el és egy további 4,6 km hosszú útszakasz megépítésével kötné össze a 10-es főutat (Bécsi út) az M3-as bevezetővel – derül ki a főpolgármester-helyettes közösségi oldalán írt bejegyzéséből.

Cash/fotó: BKK