Egyirányúsították a Ferihegyre vezet utat

 

Egyirányúsították a Ferihegyi repülőtérre vezető utat a városhatár felé a Határ úti felüljárótól a Kőbánya-Kispesti felhajtóig, ugyanis elkezdődött a 3-as metró vágányai feletti híd felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A szembejövő forgalom egy időre megszűnik

A BKK közleménye szerint a Ferihegyi repülőtérre vezető út a városközpont felé csak Kőbánya-Kispestig járható, a centrum irányú forgalmat a Köki lehajtónál leterelik az útról, és a Lehel utca-Vak Bottyán utca útvonalon érhető el az Üllői út.

A Vak Bottyán utca-Lehel utca, a Vak Bottyán utca-Kőér utca és a Kőér utca-Üllői út jelzőlámpás csomópontokban a terelt útvonal számára a zöld jelzést meghosszabbították, hogy a gépjárműforgalom minél zökkenőmentesebben haladhasson át a kereszteződéseken.

A Kőér utca-Üllői út csomópontban a városközpont felé két jobbra kanyarodó sávot alakítottak ki a minél zavartalanabb áthaladás érdekében – írták.

Az út kifelé a KöKi-ig egyirányú lesz

A BKK felhívta a figyelmet, hogy az előbbi intézkedések ellenére a reggeli csúcsidőszakban hosszabb menetidővel számoljanak a térségben közlekedők – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI