Rajongók és gyűjtők figyelmébe

 

Az Audi Sport ügyfélverseny részlege egy mini sorozatot mutat be versenyautójából. Hat karakteres fényezés, amely az R8 LMS legerősebb változatát egy igazi gyűjteménybe illő egyéniséggé változtatja.

– Az Audi Sport ügyfélverseny részlegének 13 éves története során most először állunk elő ilyen színes elgondolással ügyfeleink felé – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélverseny programjának vezetője. „Színenként egy modellel a Color Edition sorozat valódi egyéniségeket kínál és ebben a formában nem lesz még egyszer elérhető. A versenytársakkal összehasonlítva egyedülálló és vonzza a figyelmet, legyen akár egy gyűjtemény darabja vagy a pályanapokon és versenyeken megjelenő versenyautó.”

470 kW (640 LE) teljesítményével az Audi R8 LMS GT2 a legerősebb a márka ügyfélverseny programjában elérhető négy modell közül. A sorozatgyártású változaton alapuló, szabadon forgatható V10 erőforrás gyorsította a versenyautót az első két európai győzelemig, amelyeket a monzai Király Parkban található versenypályán gyűjtött be április 17-én és 18-án. Négy autógyártó már elkötelezte magát e mellett, a nemzetközi GT versenyek sorában még mindig újnak számító, nagy teljesítményű sorozat mellett. Mind a négy gyártó autói ott voltak a monzai rajtnál.

Az Audi Sport ügyfélverseny részlege a Color Edition darabjaival párhuzamosan építi az R8 LMS GT2 hagyományos változatát márka neckarsulmi üzemében. A versenyváltozat alumínium és szénszál-erősítésű műanyag kompozit alváza és acél bukókerete ugyanabban a gyárban készül, mint a sorozatgyártású modellé. Az Audi Sport az 5,2 literes szívómotort Magyarországon, a győri üzemben gyártja. Az Audi Sport ügyfélverseny részlegének egy csapata Heilbronn-Biberachban állítja össze a versenykész autót összhangban az SRO (Stéphane Ratel Organization) által meghatározott GT2 szabályozással.

A Color Edition sorozat hat árnyalata fényezésként kerül a karosszériára, amely teljes egészében szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készül. Ennek eredményeként – a versenyeknél használt fóliázással összehasonlítva – egy szokatlanul igényes, kiemelkedő minőségű és tartós megoldás jön létre. Az Audi Sport ügyfélverseny részlege a hat Color Edition modellt 349 000 eurós (plusz áfa) áron kínálja – olvasható az autoszektor.hu oldalán.

     Cash/fotó: motor1.com