Két nap alatt 54 intézkedés

 

Összehangolt két napos akciót tartottak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottai Kaposváron és vonzáskörzetében, ahol nyolc civil gépkocsit, két járőrautót és egy drónt is bevetettek. Összesen 54 szabálysértővel szemben intézkedtek a rendőrök – olvasható a police.hu hírei között.

Visszavonhatatlanul itt a tavasz: egyre több a drón a levegőben. Nem csoda, hiszen fentről sokkal jobban koordinálható a földi egységek mozgása és a szabálytalankodókat is könnyebb nyomon követni. Úgy tűnik erre a dunántúli zsaruk is rájöttek, mert szinte nincs olyan hét, amikor ne szerveznének plusz akciókat, amibe a civil jellegű autóikat éppúgy bevonják, mint a drónjukat.

Legutóbb a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. április 15-én és 16-án Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között tilos jelzésen áthaladás, záróvonal átlépés, valamint vezetés közben kézben tartott mobiltelefonozás miatt összesen 54 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést nyolc civil gépkocsi, két járőrautó és egy drón segítette.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek – írja a magyar rendőrség honlapja.

k.z.t./fotó: police.hu