Zsákokban állt a vágott dohány

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztály és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai összehangolt akcióban ütöttek rajta egy zárjegy nélküli cigarettákat előállító műhelyen – adta hírül a police.hu.

A BRFK Felderítő Főosztály és a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztályának munkatársai Pest megyében, valamint Budapest XIV. és XVIII. kerületében, négy helyszínen végeztek kutatást. A rendőrök a kutatások helyszínén több száz kilogramm vágott dohányt, nagy tételben zárjegy nélküli cigarettákat és a cigaretták töltésére alkalmas eszközöket találtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közép-magyarországi nyomozóit a rendőrök értesítették. A kiérkező járőrök és nyomozók a gyártáshoz, csomagoláshoz szükséges eszközöket: több mint 100 ezer cigarettahüvelyt, több száz kiló vágott dohányt, csomagolófóliát, fóliázógépet, kompresszorokat és töltőgépeket, valamint több mint 270 ezer szál, adójegy nélküli cigarettát is találtak.

A NAV munkatársai ezután átkutatták a cigarettagyárban lebukott férfi autóját, valamint egy hozzá köthető másik ingatlant is, ahonnan további több ezer szál cigaretta, illetve a gyártási kellékek beszerzéséről szóló számlák kerültek elő. Az akcióban összesen csaknem 36 millió forint értékű dohányterméket foglaltak le, a költségvetésnek okozott kár pedig meghaladja a 25 millió forintot.

A NAV költségvetési csalás miatt nyomoz. A férfi, ha bűnössége bebizonyosodik, akár 5 évet is kaphat – derül ki a közleményből.

 

k.z.t./fotó: rendőrség