A közigazgatási bírság sem visszatartó

 

Naponta több gépjárműszállítmány akad fenn a rendőri ellenőrzéseken országszerte. Ezekből csak néhány kerül be a hírekbe, többnyire azok, amelyek valamiért extrémek. Úgy gondolhatnánk, hogy a Húsvét az az ünnep, amikor pihennek a karavánok, de mint tapasztalható volt, ez nem így van – derül ki a police.hu híreiből.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Hajdúnánási Autópálya Alosztály járőrei 2021. április 2-án és 4-én összesen három esetben intézkedtek túlsúlyos járműszerelvények vezetőivel szemben az M3-as autópályán. A Polgárnál és Hajdúnánásnál tetten ért sofőröket a rendőrök több százezer forint közigazgatási bírsággal sújtották, majd a jogsértés megszüntetéséig, illetve a bírság megfizetéséig visszatartották.

Az M0-ás Annahegyi pihenőnél intették le a rendőrök 2021. április 3-án délelőtt azt a román honosságú járművet, melynek sofőrje három gépkocsit szállított az utánfutón.

Ezen karavánokkal szemben a megengedett szállítási súly túllépése miatt intézkedtek a járőrök. Ránézésre nem is tűnnek ijesztőnek, ám egy közlekedési szituációban nem biztos, hogy a vontató jármű időben meg tudna állni és a rakománya is a helyén maradna – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu