A vasúti híd leborította a teherutó rakományát

Csütörtök délután a Budapest X. kerület Könyves Kálmán körúton a város központja felé haladó járműszerelvény, a Kőbányai úti kereszteződést elhagyva, behajtott a vasúti híd alá, ahol a rakománya fennakadt, a gépjármű az aluljáróba szorult. Jelentős torlódást okozva a forgalomban.

Mit sem érnek a magasság előjelző figyelmeztető táblák, a műanyag alapú, csíkozott magassági kereszthatárolók. Időről-időre akadnak járművezetők, akik mindezt figyelmen kívül hagyva igyekeznek úti céljuk felé. Ez történt 2021. március 18-án 15 óra után néhány perccel, amikor a Budapest X. kerület Könyves Kálmán körúton haladt a járműszerelvény. Elhagyva a Kőbányai úti kereszteződést, behajtott a vasúti híd alatti aluljáróba, ahol keretre szerelt nyílászáró rakománya a híd alsó szélébe beleakadt és egy része az úttestre, másik a villamos sínre borult. A szállítójármű beszorult a híd alá. A balesetben senki sem sérült meg.

A nem kívánt esetet követően pillanatokon belül a helyszínre érkeztek a mentésben résztvevő egységek. A rendőrség, a tűzoltóság és a Budapest Közlekedési Központ (BKK) helyszínelői is. A mentés idejére a forgalom egy sávra szűkült, a villamos helyett pótló buszokat állított forgalomba a BKK.

A helyszínelés és a normál forgalmi rend visszaállítása több mint egy órát vett igénybe. Ezalatt a feltorlódott gépjármű forgalom rendőri irányítással tudott haladni az aluljáró részen.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya szakértők bevonásával megkezdte.

k.z.t./fotó: Mihádák Zoltán/MTI