Fokozott rendőri jelenlét az M1-nél Komáromnál

Mindenki siet, tart valahová és olykor néhány perc előnyért hajlamos a közlekedési szabályokat is megszegni. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottai pedig egy-két járőrautóval ezt figyelik az M1-s autópályán. Akit tetten érnek, azzal szemben intézkednek.

Folyamatos a rendőri ellenőrzés az M1 autópályán, melynek során a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a forgalom segítése, a balesetek megelőzése érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedőkre. Fokozottan lépnek fel a szabályszegő járművezetőkkel, a  vontatási, előzési szabályok betartására vonatkozó szabályok megszegőivel szemben.

Az M1-es autópályán 2021. március 17-én tartott közlekedésbiztonsági ellenőrzés alkalmával az egyenruhások tizenöt gépjárművezetőt ellenőriztek. Több szabályszegővel szemben intézkedtek, akik közül egy sofőr olyan járművel vett részt a közúti forgalomban, ami érvénytelen hatósági engedéllyel rendelkezett,  hét fővel szemben előzési tilalom megszegése, és két fővel szemben a vontatási szabályok megsértése miatt szabtak ki helyszíni bírságot.

A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartására, mivel a közlekedésbiztonság fenntartása, javítása és a balesetek megelőzése közös érdek – olvasható a honlapjukon.

k.z.t./fotó: police.hu