Kifogyhatatlan az utánpótlás

 Megéri a kockázat, ha két fiatalember, mit sem törődve a lebukás veszélyével indul naponta újabb árubeszerzésre. A nyomozás eddigi állása szerint az elkövetők a fővárosban és vonzáskörzetében tíz katalizátort vágtak le parkoló autókról és egy magányos kerékpárt is „védelmükbe” vettek – írja a police.hu.

A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított ismeretlen tettesek ellen, akik 2020. július 9. és július 29. között Budapesten és Velencén több mint 10 katalizátort vágtak ki parkoló autókból.

Az újbudai rendőrök az eljárás során azonosították a két feltételezett elkövetőt, a 23 éves R. Attilát és a 22 éves K. Botondot, valamint megállapították azt is, hogy az elkövetők a katalizátorok mellett egy biciklit is elloptak.

A felderítés után a gyanúsítottakat többször is kihallgatták, mire tisztázták, mikor és honnan, milyen gépjárműről vágták le a katalizátorokat. A fiatalok akkumulátoros gyorsvágóval dolgoztak. Igyekeztek olyan gépjárműveket választani, amelyek alá emelő nélkül is alá tudtak feküdni vagy a tulajdonos úgy parkolt, hogy két kerékkel az útpadkán állt meg.

A nyomozók a bűnszövetségben elkövetett lopás gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészség részére, ahol a büntetőeljárás anyagai alapján döntenek, vádat emelnek a két tettes ellen vagy saját hatáskörben, egyéb szankciót is elegendőnek találnak.

k.z.t./fotó: police.hu