Biztonsági öv, gyermekülés, bukósisak

Nemzetközi együttműködés keretében 2021. március 08-14. között az egész országot érintő rendőri ellenőrzés várható, amely célja a biztonsági eszközök használatának kontrollja. Mint arra korábban már felhívtuk olvasóink figyelmét, az egyenruhások a biztonsági öv, a gyermekülés és a bukósisak szabályos használatát ellenőrzik.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által 2021. március 8. és 2021. március 14. közötti időszakra meghirdetett „Seatbelt – biztonsági öv” elnevezésű fokozott ellenőrzésben minden megye beosztott rendőre részt fog venni.

Az akció elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak – szabályszerű használatának ellenőrzésére irányul, de a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő sofőrök kiszűrésére, a járművek műszaki állapotának, közlekedésre alkalmasságának vizsgálatára is.

Elsődleges cél a közlekedésbiztonság javítása, a közúti közlekedési balesetek csökkentése, megelőzése.

Senkit ne érjen meglepetésként, ha úton, útfélen egyenruhásokkal és közúti ellenőrzéssel találkoznak a jelzett időszakban, s mivel nemzetközi akcióról van szó, határainkon túl is erre koncentrálnak a közlekedés biztonságáért felelős hatóságok.

k.z.t./fotó: police.hu