Rakodni tudni kell

Miközben a rend őrei a külföldi túlsúlyos, túlhosszú járműszerelvények veszélyességét hangsúlyozzák, addig mi is be tudjuk bizonyítani: pakolni mi is tudunk. Egy kis fémhulladék és csodákra vagyunk képesek. Az pech, ha az egyenruhások ezt sem tudják, csak közigazgatási bírsággal értékelni.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Székesfehérvár Autópálya Alosztály munkatársai 2021. február 18-án délután, a 8-as számú főúton figyeltek fel egy tehergépkocsira, amelyen a szállított rakományt nem rögzítették megfelelően.

Az egyenruhások a járművezetőt megállították, és a továbbhaladását megakadályozták. A közlekedés biztonságát veszélyeztető sárkeresztúri férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztető sofőrök kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait. A balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának megőrzése érdekében a rendőrök a túlsúlyos, valamint szabálytalan vontatmánnyal közlekedő járművezetőkkel szemben azonnal intézkednek, és kötelezik őket a jogsértés megszüntetésére – adta hírül a police.hu.

k.z.t./fotó: police.hu