81 közlekedővel szemben intézkedtek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság közösen megtartott két napos akció ideje alatt – február 18-án és 19-én – amely a buszsávok használóinak ellenőrzésére irányult, összesen 81 szabálysértővel szemben intézkedtek az akció résztvevői – olvasható a rendőrség honlapján.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal együttműködve a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2021. február 18-án és február 19-én ellenőrzést végzett, hogy kiszűrje a forgalomból a buszsávokat szabálytalanul használó autósokat.

Az akció ideje alatt 81 fővel szemben intézkedtek buszsáv jogosulatlan igénybevétele miatt. Más közlekedési jogsértések miatt további 30 esetben alkalmaztak helyszíni bírságot, 1 szabálysértési feljelentést tettek, 4 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki.

A találékony szabályszegők a legkülönbözőbb kifogásokkal próbálták az ellenőröket jobb belátásra bírni. Íme néhány példa:

„Nem találtam szabad parkolót a környéken.”„Egy percre sem lehet megállni?”„Csak beugrottam az üzletbe.”„A nagymamámért jöttem.”…

Az egyenruhásokat azonban mindezek nem győzték meg ezúttal sem, úgyhogy vagy újabb hihetőbb történetet kell kitalálni, amit a zsaruk be is vesznek, vagy a busz sávot nem kell jogosulatlanul használni. Döntés kérdése.

k.z.t./fotó: rendőrség