Forgalomkorlátozások az autópályákon

Az elmúlt hetek, napok csapadékos időjárása, valamint a jegesedés következtében több helyen is megrongálódott a burkolat az M3-as autópályán, de javítják az M1-es autópálya és az M0-s autóút aszfaltját is néhány helyen – közölte az Útinform.

Az utóbbi hetek bőséges csapadékhozama, az eső, a hó megtette kellő romboló hatását, amit csak fokozott a sarki hideg és a tavaszi langyos idő váltakozása. A beszivárgott csapadék megfagyott majd szétfeszítette az amúgy sem hibátlan pályatesteket. Az útfenntartó igyekszik legalább az autópályákon, fizetős útvonalakon javítani ezeket, csakhogy egyetlen technológia sem létezik, amelyik mínusz 15, mínusz 20 fok esetén tartós eredménnyel lenne alkalmazható. Ezt csak tetézi, hogy az ország számos útszakaszán forgalmi sávlezárások lassítják a közlekedést.

Az M3-as autópályán, Budapest felé Hatvan és Gödöllő között, továbbá a nagyfügedi kijárat előtt, majd az emődi szakaszon, a Polgári Tisza-híd közelében, az ellenkező oldalon pedig Nyíregyháza felé a 149-es és a 153-as kilométer között sávlezárás van érvényben. A munkaterület mellett csak egy sáv használható.

Hasonló ok miatt kell sávlezárásra készülni az M30-as autópályán is mindkét oldalon az emődi csomópontnál.

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 74-es és a 67-es kilométer között, Tata térségében munkavégzés miatt lezárták a külső sávot.

Az M0-s autóút déli szektorán, a Ráckevei Duna-hídnál szintén a burkolat meghibásodása miatt zárták le a külső sávot az M5-ös autópálya felé a 20-as és a 22-es kilométer között – olvasható az Útinform közleményében.

k.z.t./fotó: Útinform